Äänitys

Unohda roudaus - enää soittajien ei tarvitse lähteä studioon, vaan studio tulee soittajien luo!

Unohda roudaus – enää soittajien ei tarvitse lähteä studioon, vaan studio tulee soittajien luo!

Liikkuvan äänitysstudion ansiosta äänitys ei ole yhteen paikkaan sidottuna vaan voi tapahtua lähestulkoon missä tahansa: Liikkuvan laitteiston avulla voidaan soitto taltioida tutussa paikassa kuten treenikämpillä tai vaihtoehtoisesti inspiroivemmassa ympäristössä kuten vaikkapa mökillä – ainoa rajoitus on sähkön saanti.

Äänitämme mm. bändit, akustiset instrumentit, lauluyhtyeet, kuorot ym. Kysy myös keikan, konsertin tai muun esityksen taltioimista!

Nauhoitukset voidaan tehdä yhteissoittona eli ns. “studiolivenä”, tai paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi raita kerrallaan.

Studiolive-tyyppinen äänitys onnistuu aina helpommin mitä paremmin yhtye on harjoitellut soittamaan biisit yhdessä, sillä uusintaotot vaativat koko bändin soittamista yhdessä. Sooloja, taustalauluja ym. voidaan lisäillä pohjan päälle tarpeen mukaan.

Raita kerrallaan äänitys on lopputuloksen kannalta huomattavasti laadukkaampi vaihtoehto, koska jokainen instrumentti voidaan miksata erillisenä. Pohjaksi äänitetyn rumpuraidan päälle aloitetaan äänittämään muita instrumentteja.

Valittu äänitystapa (studiolive / raita kerrallaan) vaikuttaa olennaisesti käytettyyn aikaan ja sitä kautta kustannuksiin.

Äänityssession alkuun täytyy varata pari tuntia mikkien ja muun äänityskaluston paikalleen laittoon, soundcheckiin ym. Tämän vuoksi äänitykset on hyvä tehdä mahdollisuuksien mukaan peräkkäisinä päivinä, jotta säästytään ylimääräisiltä asetusajoilta. Lähes samalla vaivalla syntyy siis useampikin kappale.

Instrumentit voidaan tallentaa mikittämällä, käyttämällä vahvistinmallinnuksia tai molemmilla tavoilla. Käytössä on 16 yhtäaikaista äänityskanavaa ja erillisiä raitoja on käytössä rajaton määrä. Lisäksi mukana kulkevat tarvittavat kuulokkeet, mikrofonitelineet, johdot, akustiikkaelementit ym.